Seguidors

Amb la tecnologia de Blogger.
dissabte, 22 de desembre del 2012

EXPOSICIÓ ELS CANALS D'URGELL



INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA EXPOSICIÓ DELS PROJECTES. CANALS D’URGELL

El passat dissabte es va inaugurar en el Centre Cívic de la magnífica plaça de les Borges Blanques la primera de les més de 60 exposicions que el projecte.Canals d’Urgell portarà per tota la zona regada per aquest conjunt hidràulic. Aquesta exposició porta per títol “Els Canals d’Urgell, els grans desconeguts”. La mostra consta de 120 panels y per causa de la seva magnitud es farà en tres cops durant tot el mes de desembre coincidint també amb el cent cinquanta aniversari de la construcció dels Canals.

Els panels de 65 per 55 centímetres consten d’una fotografia DIN A3 d’un lloc emblemàtic, una explicació del indret, un mapa on es senyalitza el lloc geogràfic i finalment un ròtol amb el nom del canal o la sèquia on correspon.

L’exposició també consta de la majoria de llibre i audiovisuals fets al voltant del canal.

Ha espontsaritzat l’event la marca d’olis “Olis dels Templers” de les Borges Blanques, l’empresa amb més referències d’oli de tota Espanya.

També hi han col·laborat curiosament empreses no vinculades amb la riquesa directa que ofereixen els Canals com Olis de la Comandilla, Tienda Aceite, Interfilm, Grup Salat Complex Turístic. La Cuina de l’Araceli, La Confraria de l’Oli Verge Extra de les Garrigues, Mon-Digital.

Com hem dit, aquesta mostra tindrà lloc fins al dia 31 de desembre que clourem tot coincidint amb l’arribada de l’any 2013.



PROJECTE CULTURAL I TURÍSTIC DE L’ÀREA DELS CANALS D’URGELL



L’empresa Sud-Oest Actiu S.L. amb seu a les Borges Blanques ha elaborat tot un seguit de reportatges i estudis al voltant dels Canals d’Urgell, la magnífica obra hidràulica més important del segle XIX i que a part de la seva gran utilitat econòmica i social ha deixat una petjada a les nostres comarques (Noguera, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues i Segrià) en forma paisatgística, agrícola i gastronòmica.


Aquest any es compleixen els 150 anys de la seva existència i la Casa Canal ha  organitzat tot un seguit d’actuacions per aquesta circumstància. Voldríem afegir-nos a aquesta commemoració.


El director de la mostra Ramon Gassió

Sud-Oest pretén fer una exposició itinerant en els més de seixanta pobles que son abastits per l’aigua dels Canals així com altres capitals i zones amb “cultura canalística” de tota Catalunya.

L’exposició consta de més de 120 panels amb fotografies dels indrets més emblemàtics dels Canals així com una personificació per poble quan en ell es faci l’exposició. També tindrem ajuda amb audiovisuals del vídeo (de la nostra propietat) dedicat als Canals d’Urgell de 120 minuts de durada. També passarem audiovisuals dels patrocinadors. Ens adaptarem a la capacitat de les sales quan tinguin que ser més grans o més petites per encabir-hi la mostra (tenim en total més de 625 fotografies). En el cas de diversos pobles es partirà en dues o tres exposicions més petites en dates correlatives.


Llibres de l'exposició

També hi passarem un audiovisual dels Canals d’Urgell produït per Ramon Gassió i Josep Llopis.

L’autor tant de les fotografies com dels texts i del vídeo és en Ramon Gassió de les Borges Blanques. Per a poder portar a terme aquesta feina ha comptat amb la col·laboració de Jaume Mateu, Josep Ripoll, Miquel Polo, Josep Llopis, Eduard Pagès i en properes dates s’aniran incorporant nous companys.


 Vista general de l'Exposició al Centre Cívic

Les fotografies són de la totalitat de les cinc comarques on passen els Canals, dels 323 quilòmetres de la seva llargària. En cada poble hi afegirem una petita sèrie de les fotografies més interessants del seu terme municipal.

Aquestes fotografies de tamany DIN A3 estan en panels de 55 x 65 cm amb una petita explicació de l’indret, tamany DIN A4 així com un mapa on localitzar el lloc on està ubicat també tamany DIN A4.

El hi adjuntem fotografia de un esboç del panel.

Sponsors i patrocinadors

Estem ja començant unes noves sèries amb la cuina (més de cent restaurants de la zona amb receptes que permet la gastronomia fomentada pels canals), la flora i els monuments d’aquesta àrea,que s’encavalcaran amb la esmentada exposició.

També efectuarem algun que altre event (Conferències, taules rodones... ) durant el temps que duri l’exposició.
A mida que anem incorporant nous pobles a les exposicions us anirem informant de tots els canvis tècnics que es vagin produint.

Hem de dir que aquestes exposicions han estat esponsoritzades per l’empresa borgenca OLI DELS TEMPLERS, l’empresa va considerar que era un fantàstic llançament publicitari i va voler esser l’únic patrocinador fent-se càrrec de bona part dels costos de les mostres. Junt amb ella hi figuren també totes les seves filials.



 Vista general

0 comentaris: